mindfulness

Inhoud van de cursus

Een training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast is er halverwege de training een stilte-ochtend van 4 uur.

Ik werk met kleine groepen, waarbij voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. We gaan concreet aan de slag, met praktische oefeningen. Je wordt tijdens de oefeningen begeleid en vervolgens worden de oefeningen uitgebreid nabesproken en is er ruimte voor vragen en opmerkingen. Een mindfulnesstraining is geen ‘praatgroep’. Het kan zijn dat je soms iets wil toelichten aan de hand van een persoonlijke ervaring, maar dit hoeft nooit.

Cursisten krijgen een werkboek en cd’s met begeleide oefeningen om thuis aan de slag te gaan. Het oefenen thuis is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Mindfulness is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie, yoga of iets anders. We werken wel met meditaties, maar dit betekent niet dat je op een kussentje op de grond moet zitten. Alle meditaties kunnen gewoon op een stoel worden gedaan en sommige oefeningen doe je liggend. Als je het wel prettig vindt gebruik te maken van een meditatiekussentje of -bankje zijn hiervoor alle attributen aanwezig.