persoonlijk

Mijn naam is Dorine Swartberg, psycholoog . Vanaf 2007 beoefen ik mindfulness en sinds 2011 ben ik gecertificeerd mindfulness trainer.

Dorien-600Toen ik in 2007 last had van slaapproblemen als gevolg van stress en een gevoel “geleefd te worden” heb ik een cursus mindfulness gevolgd, wat mijn leven veranderd heeft. Het heeft meer rust in mijn leven gebracht, ik heb geleerd meer bij mezelf te blijven en dingen te accepteren zoals ze zijn. Daarnaast kan ik meer genieten van (kleine) dingen in het leven.

Ik heb drie kinderen, waarvan een zoon met een autistische stoornis. Hij is en blijft voor mij een leerschool, waarbij mindfulness mij bijzonder ondersteunt.
In 2017 rondde ik de opleiding ‘mindfulness voor kinderen met autisme/ADHD’ bij UVA Minds af. Ik ben blij dat ik nu ook kinderen met autisme kan begeleiden om mindfulness in hun leven te brengen.
Een mooie aanvulling op mindfulness en meditatie biedt mindfulness-massage, die ik met veel plezier en aandacht geef. Deze helpt mensen makkelijker ‘in hun lijf’ te komen. Ook voor mensen met autisme kan dit zeer behulpzaam zijn.

Mindfulness is een deel van mijn leven geworden en ik vind het ontzettend fijn om deze praktische, ervaringsgerichte methode aan anderen door te mogen geven.